Annoncering på Pinterest – Fra inspiration til køb

Du har måske allerede gjort brug af Pinterest til egen personlig inspiration, men har du overvejet platformens markedsføringspotentiale? Hvis ikke, så skal du læse med her.

Advicer blogindlæg
Simone Bang Gerdes

SOCIAL MEDIA SPECIALIST

Simone B. Gerdes

+45 96 26 10 61

simone@advicer.dk

Del

Indholdsfortegnelse

Vi er her for at fortælle dig, at du bør overveje Pinterest i dit marketingmix. Men først er det vigtigt at forstå, hvordan Pinterest kan anvendes til din fordel, så din markedsføring bliver en succes

Hvad er Pinterest?

Selvom Pinterest er en gammel kending, når vi taler om sociale medier, så er platformen relativ ny på annonceringsmarkedet. Pinterest er en dynamisk platform, der fungerer som en virtuel opslagstavle. Platformen giver en unik mulighed for, at brugere kan opdage, organisere og dele idéer og inspiration indenfor interesser og passioner. Hele 97% af søgningerne på Pinterest er generiske – det vil sige, at brugerne søger efter produkter eller kategorier fremfor specifikke brands. Dette skaber en unik mulighed for din virksomhed, som kan præsentere sig selv præcis i det øjeblik, hvor brugerne er mest åbne for at opdage nye brands og produkter.

Brugere med stor købekraft

Med cirka 1 million aktive brugere i Danmark månedligt, har Pinterest en loyal følgeskare, som befinder sig i inspirationsfasen – altså ikke langt fra et potentielt køb. Faktisk logger hele 55% af brugerne ind på Pinterest med en klar intention om at købe. Det gør platformen til et ideelt sted for virksomheder, da brugerne allerede er åbne over for at udforske produkter og tage en købsbeslutning. Hvis du planlægger, at anvende Pinterest i din markedsføring, skal du være opmærksom på at 75% af konverteringerne sker mere end en uge efter brugeren er blevet eksponeret for indholdet.

Fra inspiration til køb

Pinterest anvendes af brugere, som er på udkig efter inspiration og produkter, som de kan købe. Det kan være inspiration til forskellige projekter og trends indenfor en bred vifte af områder, hvilket gør platformen relevant for mange brancher. Når brugerne f.eks. søger på ”fliser til køkkenet”, vil der blive præsenteret en god blanding af organisk og betalte opslag, som alle indgår i samme feed. Det betyder, at Pinterests annonceformater er rettet mod inspiration og udforskning, hvilket gør at brugerne er mere tilbøjelige til at klikke på relevante annoncer.

Hvad er målet med din annonce?

Annoncering på Pinterest giver dig muligheden for at udvide din rækkevidde gennem godt indhold. Her er det en fordel at gøre brug af videomateriale for at øge oplevelsen hos brugerne. Brugerne har nemlig mulighed for at gemme din annonce som pins på deres egne boards, så de har nem adgang til dem og din hjemmeside.

Opsummering

Pinterest er ikke blot en platform for visuel inspiration, det er også et kraftfuldt redskab til annoncering. Ved at forstå brugernes intention og udnytte Pinterests unikke funktioner kan du som virksomhed skabe meningsfulde forbindelser med en engageret målgruppe, der ikke kun leder efter produkter, men også for inspiration til at forbedre deres livsstil. Grib muligheden, udforsk potentialet og lad din virksomhed blomstre på Pinterest.